Соборною молитвою у Ніжині вшанували пам’ять праведного Іони Одеського перед іконою з його святими мощами

30 травня 2024 року, в четвер 4-го тижня після Пасхи та день пам’яті праведного Іони Одеського, Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у храмі на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, що у м. Ніжині, де зберігається шанована ікона з часткою мощей святого.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний храмів 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний храмів 2-го Ніжинського церковного округу й настоятель храму протоієрей Миколай Марчишак та духовенство Ніжинської єпархії.

Разом з архіпастирем молились монахині ніжинського жіночого монастиря та парафіяни храму.

За богослужінням священство піднесло посилені молитви про настання миру в Україні, за українських військових та про цивільних, що постраждали внаслідок військових дій.

На завершення богослужіння відбувся святковий молебень перед шанованою іконою праведного Іони Одеського, після чого Владика звернувся до богомольців зі словом проповіді, розповівши про взірець пастирства у сучасному світі, явленого святим старцем Іоною.


Перейти до панелі інструментів