Єпископ Феодосій очолив храмове свято Константино-Єленинської парафії села Ніжинське

3 червня 2024 року, у день пам’яті святих рівноапостольних царя Константина та матері його цариці Єлени, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій звершив Божественну літургію у однойменному храмі, що в селі Ніжинське неподалік Ніжина.

Його Преосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний храмів Першого Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний храмів Другого Ніжинського церковного округу протоієрей Миколай Марчишак, а також настоятель храму протоієрей Олександр Мазур та духовенство єпархії.

За богослужінням у святому храмі Преосвященний Владика прочитав молитви про миру в Україні, про благословення Боже для воїнів-захисників України та мирних громадян нашої держави.

Архіпастир також звернувся зі словами настанови до парафіян та паломників, які молились за святковим богослужінням, привітав їх зі святом та передав благословення правлячого архієрея.

Після одпусту Божественної літургії відбувся молебень та хресний хід довкола храму.

З благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за старанні багаторічні труди на благо Святої Церкви та у зв’язку з особистими ювілеями, настоятеля храму протоієрея Олександра та його дружину Наталію було нагороджено церковними орденами.


Перейти до панелі інструментів