Керуючий Ніжинською єпархією співслужив Предстоятелям Православної Церкви в Америці та Української Православної Церкви в Банченах на Буковині

2 червня 2024 року, у Неділю 5-ту після Пасхи – про самарянку, у Свято-Вознесенському чоловічому монастирі у с. Банчени на Буковині відбулась святкова Божественна літургія, яку очолили Предстоятель Православної Церкви в Америці Блаженніший Тихон, архієпископ Вашингтонський, митрополит всієї Америки та Канади, а також Блаженніший Онуфрій, митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви.

Першоієрархам співслужили архієреї Української Православної Церкви: члени Священного Синоду, а також правлячі та вікарні єпископи, священнослужителі монастиря та Чернівецько-Буковинської єпархії.

За Літургією Блаженніший Митрополит Тихон звершив дияконську хіротонію.  

Після відпусту Предстоятель УПЦ звернувся до присутніх зі словом. Блаженніший владика відзначив радість, яку приніс візит Митрополита Тихона в Україну та спільна молитва з ним. Ця молитва, зокрема, була про припинення війни в Україні, зазначив Його Блаженство.  

Блаженніший Митрополит Тихон подякував Предстоятелю за теплі слова і подарунок.


Перейти до панелі інструментів