Архієреї Ніжинської єпархії очолили престольне свято Вознесенського храму міста Ніжина

13 червня 2024 року, у свято Вознесіння Господнього, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив святкову Божественну літургію у храмі Вознесіння Господнього у м. Ніжині.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний парафій Першого Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, настоятель храму протоієрей Вадим Дружкін клірики храму та священники єпархії.

Перед початком богослужіння на церковному подвір’ї архіпастирів зустрічали вихованці Недільної школи, що діє на парафії, а також монахині Свято-Введенського ніжинського жіночого монастиря, численні парафіяни та настоятель храму протоієрей Вадим. Віршами та піснями найменші парафіяни вітали владик зі святом та провели до святого храму.

Під час святкової Літургії усі разом молились про настання миру в Україні, за українських воїнів та мирних співгромадян.

Після читання Євангельського уривку митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

На честь престольного свята архіпастирі, священники та віряни звершили святковий хресний хід навколо храму з читанням Євангелія.

Насамкінець правлячий архієрей, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, нагородив церковними нагородами клірика храму протоієрея Іоанна Загорянського, з нагоди 35-річчя служіння у священному сані, та багаторічного дзвонаря Вознесенського храму – Миколу Тищенка, який уже 30 років старанно виконує тут свій церковний послух.


Перейти до панелі інструментів