Пам’ять видатного українця – святителя Іоанна Шанхайського вшанували соборним богослужінням у Головеньках на Борзнянщині

3 липня 2024 року, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та єпископ Ладанський Феодосій очолили соборну Божественну літургію за участю духовенства Борзнянського благочиння в Архангело-Михайлівському храмі с. Головеньки Ніжинського району.

Архієреям співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний храмів Борзнянського церковного округу протоієрей Іоанн Олинчук, настоятель парафії с. Головеньки священник Петро Варава та інші священники благочиння.

За соборним богослужінням молились про настання миру в Україні, за українське військо та народ.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви настоятеля храму священника Петра було нагороджено правом носіння хреста з прикрасами.

Після відпусту Літургії митрополит Климент очолив молебень до святителя Іоанна перед його святим образом та звернувся до пастви зі словом проповіді. Найактивніших парафіян було нагороджено архієрейськими грамотами.

Насамкінець духовенство на чолі з архієреями звершило заупокійну літію на могилі колишнього настоятеля храму протоієрея Володимира.


Перейти до панелі інструментів