У Ніжині відбувся хресний хід з іконою святителя Миколая Рихлівського

23 березня 2020 р. з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина було звершено водосвятний молебень перед шанованим списком Чудотворної ікони святителя Миколая Рихлівського, ковчегом з часткою мощей святого великомученика і цілителя Пантелеімона та хрестом з часткою Животворчого Древа Христа Господнього.

Після цього духовенство на чолі з секретарем єпархіального управління протоієреєм Валерієм Дашком хресною ходою об’їхали місто і біля поклонних хрестів піднесли молитви Господу Богу, Пресвятій Владичиці Богородиці, святителю Миколаю і всім угодникам Божим про позбавлення від смертоносної хвороби, осіняючи місто і його жителів Чудотворним образом святителя Миколая і окроплюючи священною водою.

Одним з чудес, яким прославилась Рихлівська ікона святителя Миколая було наступне. У 1848 р. у містечку Коропі та навколишніх селах лютувала епідемія холери, щодня помирали сотні людей. Тоді з Рихлівського монастиря до Коропу була принесена ікона святителя Миколая, перед святинею відправили молебень і хресною ходою обійшли навколо селища. Сталося чудо: люди перестали помирати від холери, хворі почали одужувати.


Перейти до панелі інструментів