Високопреосвященніший Митрополит Климент освятив храм у с. Дащенки Варвинського району

13 вересня 2020 року, у Неділю 14-ту після П’ятидесятниці, свято Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент освятив храм в ім’я святителя Миколая, архієпископа Мір Лікійських, чудотворця в с. Дащенки Варвинського району. Після завершення чину освячення Архіпастир очолив служіння Божественної літургії.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, настоятель храму протоієрей Віктор Муха та духовенство єпархії.

На Малому вході Владика Климент з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія за заслуги перед Святою Церквою нагородив настоятеля храму протоієрея Віктора Муху правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до “Отче наш”.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після завершення богослужіння Високопреосвященніший Митрополит Климент звернувся до вірян зі словом проповіді, подякував усім, хто долучився до богоугодної справи відродження святині, і нагородив благодійників благословенними архієрейськими грамотами.


Перейти до панелі інструментів