Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив богослужіння в день пам’яті святителя Іоасафа, Єпископа Бєлгородського

17 вересня 2020 р., у день пам’яті святителя Іоасафа, Єпископа Бєлгородського, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі міста Прилуки ‒ на малій батьківщині святого.

Його Високопреосвященству співслужили Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій, вікарій Ніжинської єпархії, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, благочинний 2-го Прилуцького округу протоієрей Олександр Котеленець, благочинний Варвинкого округу протоієрей Володимир Гав’янець та духовенство єпархії.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Високопреосвященніший Митрополит Климент звершив дияконську хіротонію студента Київської духовної академії читця Миколая Ковальчука.

На завершення богослужіння Владика Климент звернувся до богомольців зі словом проповіді, після чого очолив хресну ходу до пам’ятника святителю Іоасафу, де відбувся водосвятний молебень.


Перейти до панелі інструментів