Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ взяв участь в урочистостях з нагоди випуску в Київських духовних школах

15 червня 2021 р., у день свята на честь Києво-Братської ікони Божої Матері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію та урочистості з нагоди випуску у Київській духовній академії і семінарії.

В урочистостях взяли участь намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Тираспільський і Дубосарський Савва (Православна Церква Молдови), архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій, єпископ Сорокський Іоанн (Православна Церква Молдови), єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, єпископ Ладанський Феодосій, викладачі, студенти та випускники Київських духовних шкіл. Богослужбові піснеспіви виконав хор КДАіС під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкала).

Під час малого входу Блаженніший Владика відзначив випускників духовних шкіл у священному сані богослужбовими нагородами.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після Літургії відбулось урочисте вручення дипломів випускникам Київської духовної академії і семінарії. У цьому році богословську освіту здобули 55 студентів семінарії та 23 студенти академії.

На завершення перед Успенським собором зробили пам’ятне фото з Предстоятелем.


Перейти до панелі інструментів