У день Святого Духа Високопреосвященніший Митрополит Климент звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому Густинському жіночому монастирі (відео)

21 червня 2021 р., у День Святого Духа, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому Густинському жіночому монастирі.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, благочинний 2-го Прилуцького округу протоієрей Олександр Котеленець духовенство та гості єпархії у священному сані. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

За богослужінням молилась настоятелька обителі ігуменя Віра (Таран) з сестрами.

Після читання Святого Євангелія Високопреосвященніший Митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

За літургією були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

З благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента Єпископ Феодосій звершив дияконську хіротонію читця Романа Мищенка.

Наприкінці богослужіння відбувся хресний хід навколо соборного храму обителі після чого Владика Климент привітав ігуменю Віру, сестер обителі та всіх прочан з престольним святом монастиря.


Перейти до панелі інструментів