Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив паломництво студентів Київської духовної академії до святинь Західної України (відео)

З 8 по 11 жовтня 2021 р. студенти І курсу магістратури Київської духовної академії під керівництвом голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви професора Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента звершують паломництво до святинь Західної України.

Першим місцем, яке відвідали паломники стало Георгіївське подвір’я Миколаївського Городоцького жіночого монастиря Рівненської єпархії.

Увечері 8 жовтня, напередодні дня пам’яті апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Високопреосвященніший Митрополит Климент та тимчасово керуючий Рівненською єпархією Єпископ Дубенський Пимен звершили всенічне бдіння в соборному храмі обителі.

Богослужбові піснеспіви виконували антифонно хор насельниць обителі та хор студентів Київських духовних шкіл.

Після завершення богослужіння була звершена літія за упокій душі новопреставленного Митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія.

Того ж дня паломники зустрілись з вихованками духовного училища, що діє при обителі.

9 жовтня студенти молились за нічною Божественною літургією у храмі на честь Похвали Божої Матері, яку очолив Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент у співслужінні духовенства обителі.

Богослужбові піснеспіви літургії антифонно виконували хори КДАіС та вихованок училища.

Наприкінці богослужіння був звершений чин славлення біля ікони святого апостола, після чого Владика Климент привітав усіх зі святом та подякував ігумені, сестрам та духовенству за гостинність.

Цього ж дня паломники на чолі з Високопреосвященнішим Митрополитом Климентом відвідали Львівське єпархіальне управління та кафедральний собор святого великомученика Георгія Побідоносця.


Перейти до панелі інструментів