Продовжується паломництво Митрополит Климента і студентів Київської духовної академії до святинь Західної України (відео)

10 жовтня 2021 р., у Неділю 16-ту після П’ятидесятниці, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент на запрошення Високопреосвященнішого Митрополита Хустського і Виноградівського Марка звершив Божественну літургію у Вознесенському жіночому монастирі поблизу села Чумальово Хустського району Закарпатської області.

За богослужінням молились студенти І курсу магістратури Київської духовної академії, які під керівництвом голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви професора Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента звершують паломництво до святинь Західної України.

Богослужбові піснеспіви виконував хор студентів Київських духовних шкіл.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Цього ж дня прочани відвідали храм Димитрія Солунського в селі Мала Уголька Тячівського району. Владика разом зі студентами звершили молебень перед ракою з мощами преподобного Іова Угольського.

Після цього Високопреосвященніший Митрополит Климент з паломниками відвідали Успенський жіночий монастир у селі Угля Тячівського району. Владика звершив заупокійну літію на могилі колишньої настоятельки обителі схиігумені Єкатерини.


Перейти до панелі інструментів