Митрополит Климент освятив часовню на честь преподобного Лаврентія Чернігівського та звершив у ній першу Божественну літургію

22 серпня 2022 року, в день пам’яті святителя Філарета та преподобного Лаврентія Чернігівських чудотворців, Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький звершив освячення часовні на честь преподобного Лаврентія у с. Карильське Коропського благочиння, у рідному селі святого.

Після завершення чину освячення керуючий Ніжинською єпархією очолив у храмі Святкову Божественну літургію.

Високопреосвященнішому владиці співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Бахмацького церковного округу протоієрей Віктор Воробей, благочинний Коропського церковного округу протоієрей Володимир Мисенко та духовенство благочиння.

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

За богослужінням підносились сугубі молитви про настання миру в Україні, про українських військових та мирних жителів, котрі страждають від військових дій. Священнослужителі та вірні також молились за людей доброї волі, котрі допомагають постраждалим та усім нужденним.

Після завершення Літургії архіпастир звернувся з проповіддю до численних богомольців, привітав усіх парафіян з освяченням часовні та днем пам’яті святих заступників Чернігівської землі.


Перейти до панелі інструментів