Соборною Божественною літургією за участі духовенства з усієї України Ніжинська єпархія відзначила день пам’яті святителя Димитрія Ростовського

4 жовтня 2022 року, у день пам’яті перенесення мощей святителя Димитрія, митрополита Ростовського, Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у храмі Архістратига Михаїла села Полонки Прилуцького району, в якому зберігається десниця святителя Димитрія.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, 2-го Прилуцького округу протоієрей Олександр Котеленець, настоятель храму протоієрей Володимир Хвост, духовенство та гості єпархії у священному сані.

Загалом, у цей день на святкове богослужіння прибули духовенство та численні паломники з Ніжинської, Київської, Харківської, Полтавської, Черкаської, Кременчуцької, Чернігівської, Волинської та Сумської єпархій.

За Літургією були піднесена сугубі молитви про встановлення миру в Україні.

Після заамвонної молитви відбувся хресний хід з ковчегом зі святими мощами святителя Димитрія Ростовського, під час якого Архіпастир також звершив заупокійну літію на могилі подвижника віри ігумена Амвросія (Компанця).

Далі відбувся чин славлення перед винесеним на середину храму Святим Хрестом, а також була прочитана молитва до святителя Димитрія.

Після завершення богослужіння Владика Климент звернувся до віруючих зі словом проповіді та прикликав на всіх Боже благословення.


Перейти до панелі інструментів