У свято Ієрусалимської ікони Божої Матері керуючий єпархією відвідав вигнану з храму Троїцьку парафію Носівки

25 жовтня 2023 року, у день свята Ієрусалимського образу Пресвятої Богородиці, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив святкову Божественну Літургію у будинку парафіянки Свято-Троїцького храму у м. Носівка.

За святковою службою правлячому архієрею співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Носівського церковного округу та настоятель парафії протоієрей Михаїл Гулик та священники округи.
Хатина, у якій звершувалось богослужіння у цей день, не змогла вмістити понад сотню парафіян, які молились за богослужінням.

Під час Літургії була піднесена особлива молитва про настання миру в Україні.

Після Літургії митрополит Климент очолив молебень перед святим образом Пресвятої Богородиці та окропив вірян святою водою.
У слові проповіді владика розповів присутнім про Ієрусалимську ікону Божої Матері та подякував за подвиг збереження чистоти Православної Віри та за вірність канонічній Церкві. Кожен мав змогу отримати від свого архіпастиря ікону на молитовну згадку про сьогоднішнє свято.

Будинок, де відбулося богослужіння, раніше належав відомому на Чернігівщині священику – вже спочилому протоієрею Григорію Пилипенку, який протягом всього часу свого священицького служіння зазнавав переслідувань від атеїстичної влади.


Перейти до панелі інструментів