Архієреї УПЦ звершили освячення Свято-Параскевинського храму у с. Дідівці на Прилуччині

27 жовтня 2023 року, у день пам’яті преподобної Параскеви Сербської, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив чин Великого освячення храму на честь святої Параскеви у с. Дідівці Прилуцького району та Божественну літургію у ньому.

За чинопослідуванням та Літургією Його Високопреосвященству співслужили вікарій Київської митрополії архієпископ Обухівський Іона, вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Першого Прилуцького церковного округу протоієрей Миколай Котеленець, настоятель храму священник Валентин Ковнацький та священнослужителі і гості єпархії.

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

Перед початком Літургії було звершено чин освячення храму, під час якого хресним ходом до вівтаря храму були принесені частки мощей священномученика Володимира, митрополита Київського та інших святих мучеників за Віру.

За древньою християнською традицією вони були вкладені у Святий Престол, на якому звершуватиметься Божественна літургія.

Після завершення чинопослідування духовенство звершило святкову Літургію, під час якої підносились молитви до Господа про благословення для нашої країни, влади, війська та боголюбивого українського народу.

Владика Климент звернувся до пастви зі словом проповіді про значення святого храму у житті християнина. “Усвідомлюючи своє недостоїнство, ми повинні приходити до храму і в ньому приносити Богу посильні молитви та старання задля того, щоб змінити своє життя на краще. Адже саме з цією метою і будуються Божі храми” – зазначив Владика.

На малому вході Божественної літургії правлячий архієрей відзначив настоятеля храму священника Валентина черговою богослужбовою нагородою.

Святкова служба завершилась многоліттям усім, хто брав участь у будівництві храму Божого та усім, хто молився за сьогоднішнім богослужінням. Насамкінець ктитори храму з благословення Блаженнійшого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви були нагороджені церковними орденами.


Перейти до панелі інструментів