Правлячий архієрей очолив соборну Божественну літургію Передосвячених Дарів в Успенському храмі Нехаївки на Коропщині

5 квітня 2024 року, в п’ятницю третього тижня після П’ятидесятниці, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив архіпастирський візит до Коропського благочиння, під час якого звершив Божественну літургію Передосвячених Дарів у Свято-Успенському храмі с. Нехаївка Новгород-Сіверського району.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Коропського церковного округу протоієрей Володимир Мисенко та священнослужителі округи.

Під час богослужіння духовенство та віряни молитовно попросили у Бога миру для України та благословення для її захисників.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія ряд кліриків Коропського благочиння було відзначено богослужбовими нагородами.

Після завершення Літургії духовенство звершило соборну панахиду, під час якої помолилось про упокоєння колишнього настоятеля Успенського храму Нехаївки протоієрея Іоанна Федоричка (+8.04.2022).
Заупокійне богослужіння було звершено також на місці поховання священнослужителя на сільському кладовищі Нехаївки.

У цей день відбулось традиційне спільне великопісне говіння та сповідь священнослужителів Коропського церковного округу.

Пресслужба Ніжинської єпархії УПЦ


Перейти до панелі інструментів