Архіпастирі Ніжинської єпархії взяли участь в урочистостих богослужіннях з нагоди тезоіменитства Предстоятеля Української Православної Церкви

25 червня 2024 року, у день памʼяті преподобного Онуфрія Великого, у Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії відбулось урочисте богослужіння з нагоди дня ангела Предстоятеля УПЦ.

Блаженнішому митрополиту Онуфрію співслужив сонм архієреїв Української Православної Церкви, духовенство монастиря і Києва та гості з різних єпархій у священному сані.

За Літургією піднесли молитву про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Предстоятелю виголосили многоліття з нагоди тезоіменитства. Вітальне слово Блаженнішому архіпастирю виголосив митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел. Після цього Предстоятелю вручили нагороду від Священного Синоду — орден Української Православної Церкви «Воскресіння Христове».

Блаженніший владика подякував за вітання та молитву усім присутнім та розповів пастві про життя преподобного Онуфрія Великого.

Потім усі віряни вітали Блаженнішого владику з днем небесного покровителя.


Перейти до панелі інструментів