Сотні паломників та десятки священнослужителів взяли участь в соборному богослужінні престольного свята Свято-Троїцького Густинського монастиря

24 червня 2024 року, у день Святого Духа, Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький у співслужінні вікарія Ніжинської єпархії єпископа Ладанського Феодосія очолив святкову Божественну літургію у соборному храмі Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря.

Архієреям Ніжинської єпархії співслужило духовенство з Ніжинської, Чернігівської та Сумської єпархії Української Православної Церкви.

За Літургією також молились:  настоятелька монастиря ігуменія Олександра з сестрами обителі, настоятелька ігуменя Антонія та насельниці Свято-Введенського ніжинського жіночого монастиря, а також сотні паломників із різних регіонів України.

Під час богослужіння духовенство і віряни особливо молились про настання миру в Україні, за українських військових та мирних жителів, котрі страждають від війни.

Після читання Святого Євангелія митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звернувся до парафіян та паломників обителі зі словом проповіді.

На завершення богослужіння відбувся Хресний хід навколо храму з читанням Святого Євангелія.

Насамкінець архіпастирі привітали прочан зі святом та благословили усіх.

Напередодні увечері митрополит Климент із духовенством звершили в обителі святкове Всенічне бдіння.


Перейти до панелі інструментів