У Ніжинській єпархії перебувала чудотворна ікона

З благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, з нагоди 25-річчя Харківського Архієрейського Собору та до Дня Хрещення Русі до Ніжинської єпархії прибув новоявлений чудотворний образ Пресвятої Богородиці «Київська-Барська» зі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

З 14 по 20 липня 2017 року численні священнослужителі та віряни зустрічали святиню на Центральних площах міст Прилук, Ніжина, Носівки та Бобровиці та хресною ходою переносили її до храмів, де відбувалися богослужіння.

Довідка:

Історія чудотворної Барської ікони Пресвятої Богородиці розпочинається з 1993 року. Тоді одна літня монахиня попросила свою келійницю спалити полотно, на якому колись була написана ікона Божої Матері, але з роками зображення майже повністю зникло. Келейниця не стала спалювати образ, а віднесла його до Києво-Печерської Лаври.

При відкритті монастиря і відновлення монастирського життя, братія обителі зробили для ікони кіот. Поступово ікона почала проявлятися на цьому убрусі і у 1996 році повністю оновилась.


Перейти до панелі інструментів