Чин відспівування Митрополита Ніжинського і Прилуцького Іринея

25 вересня 2017 р. в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося відспівування Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Іринея.

Чин погребіння новопреставленого очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Саратовський і Вольський Лонгін, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, вікарій Берлінської єпархії РПЦЗ архієпископ Штутгартський Агапіт, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Арцизький Віктор, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, єпископ Баришівський Віктор, а також братія Лаври в священному сані та духовенство Ніжинської єпархії.

Перед заупокійним богослужінням Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до присутніх зі словом, у якому відзначив високе служіння спочилого Митрополита Іринея. “Він в юності став іноком і приніс себе у жертву “живу, благоугодну Богові”. І повсюди був доброю свічою, яка світила, і гріла, і служила світу своєю жертовною любов’ю. Він служив постом і молитвою, як добрий християнин, як інок, постійно боровся з собою, своїми слабостями, немочами і для всіх, хто його знав, він був добрим прикладом християнина, інока і боголюбивого пастиря”, – сказав Блаженніший Владика й закликав усіх молитися за упокій душі спочилого Архіпастиря.

Попрощатися зі спочилим прийшли рідні Владики Іринея, братія Лаври, викладачі та студенти Київських духовних шкіл, духовенство Ніжинської та Київської єпархій, та його численні духовні чада і паства.


Перейти до панелі інструментів