Духовенство і віряни Ніжинської єпархії звернулися до Президента України

26 липня 2018 р. духовенство та віряни Ніжинської єпархії Української Православної Церкви зібралися в Свято-Миколаївському храмі міста Борзна для того, щоб підтримати постраждалих напередодні внаслідок нападу членів ГО «Свобода» та інших радикальних організацій.

Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент очолив молебень «О умноженіі любві і іскорененіі злоби», на якому співав молодий хор вихованців літнього православного табору відпочинку для молоді «На морі Галилейському».

Після молитви Владика виголосив слово настанови. В ньому він подякував всім, хто зазнав побиття та образ від радикалів за мужнє стояння у вірі, а Головному редактору газети «Вісті Борзнянщии» Сергію Миколаєвичу Близнюку, який зазнав побиття за свою статтю про православний табір, від всієї єпархії вручив ікону великомученика Пантелеімона.

Після молебню перед присутніми виступили ветерани АТО та Афганістану, волонтери, капелани Ніжинської єпархії протоієрей Анатолій Вегера та протоієрей Петро Мисяйло, а також батько військового медика, який другий рік виконує свій патріотичний обов’язок у зоні бойових дій на Сході України, благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук

Після цього присутні священнослужителі та миряни одноголосно прийняли звернення до Президента України та Міністра внутрішніх справ України. Владика Климент розповів про інцидент у Православному дитячому таборі, також про побиття журналіста повідомлені члени моніторингової місії ОБСЄ.


Перейти до панелі інструментів