Родина священика Ніжинської єпархії передала гроші на лікування хворій дитині (оновлено)

У жовтні минулого року родина священнослужителя Ніжинської єпархії Української Православної Церкви опинилась у дуже складній ситуації – важко захворів чотирьохмісячний Ростислав. З високою температурою малюка госпіталізували до Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», де під час обстеження у дитини виявили новоутворення. Було встановлено невтішний діагноз: “пухлина переднього середостіння”. Попередньо батькам було рекомендовано провести оперативне лікування дитини за кордоном, для чого була потрібна велика сума грошей. Священнослужителі єпархії, друзі та небайдужі громадяни одразу ж оголосили збір коштів на лікування малюка.

Але 19 грудня, на свято святителя Миколая, сталося справжнє диво – під час проведення чергового обстеження попередній діагноз не підтвердився. Тепер малюку належить тривале лікування та реабілітація в стаціонарі, а оперативне втручання наразі відтерміноване, а сподіватимемося, що з Божою допомогою взагалі не буде потрібним.

Вдячна родина висловлює щиру подяку Господу Богу та всім небайдужим, хто молитвами та матеріальною допомогою підтримав хворого малюка, а пожертвувані гроші, що були заплановані на операцію, було вирішено передати тим, хто цього наразі найбільше потребує.

11 січня 2019 року, у день пам’яті преподобного Лаврентія Чернігівського, з благословення Керуючого Ніжинською єпархією Високопресвященнішого Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента голова єпархіального відділу у справах сім’ї ієрей Олександр Гладиш та благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Євгеній Гузь провідали 12-річного ніжинця Никиту Ігнатьєва, який перебуває на лікуванні в Чернігівській обласній дитячій лікарні з діагнозом “неходжкінська Т-клімфобластна лімфома з морфологічним фенотипом Т-клітин 3-тя стадія”.

Священики передали Никиті благословення Владики Климента з побажаннями найшвидшого одужання, подарували молитовник та ікону великомученика і цілителя Пантелеймона, а також передали родині кошти на лікування в сумі майже 30 тисяч грн., що залишилися з лікування Ростислава Вірченка. Також раніше батькам було передано більше 20 тис. грн., що були зібрані в храмах м. Ніжина.


Перейти до панелі інструментів