Архієпископ Климент взяв участь в урочистостях Бердянської єпархії

10 лютого 2019 року, у Неділю 37-ту після П’ятидесятниці, день пам’яті Собору новомучеників і сповідників Церкви Руської, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь в урочистостях Бердянської єпархії.

Цього дня Високопреосвященніший Архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем молитовно відзначив день свого небесного покровителя.

Божественну Літургію очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у співслужінні сонму Архіпастирів та священнослужителів Української Православної Церкви.

Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та про єдність Православної Церкви, а також за упокій всіх спочилих, які постраждали в годину гонінь за віру Христову.

На завершення богослужіння було звершено славлення з співом тропарів, кондаків і величання новомучеників і сповідників Церкви Руської та преподобному Єфрему Сирину.

Після проголошення многоліття керуючий справами УПЦ Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній привітав Архієпископа Єфрема з днем ​​тезоіменитства і з благословення Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вручив Архієпископу Єфрему орден преподобного Іова Почаївського.

Наприкінці Архієпископ Климент від лиця Ніжинської єпархії привітав Архієпископа Єфрема з днем ​​тезоіменитства.

Фото сайту Бердянської єпархії


Перейти до панелі інструментів