Спростування дезінформації, в якій мешканок села Крути обізвали «титушками» (відео)

У зв’язку з організованим розповсюдженням у ЗМІ дезінформації про події у с. Крути Ніжинського району слід роз’яснити, що єдиним її джерелом є сторінка нікому невідомого дописувача в мережі “Фейсбук” зі, скоріш за все, видуманим ім’ям. Оскільки низка ЗМІ розмістила у себе цю інформацію із посиланням лише на відверто сумнівне джерело, можна зробити висновок про наявність вказівки на це для редакцій.

Така ситуація свідчить про брутальне порушення журналістської етики.

Разом з тим, у вірян Свято-Михайлівської парафії села Крути викликало обурення те, що в розповсюдженій дезінформації їх було обізвано «титушками» та іншими лайливими висловами.

Усім учасникам події в Крутах 1 червня було очевидно, що під термін «титушки» підпадають не мешканки села здебільшого похилого віку, а горезвісні гастролери Брюховецький, Прощенко та привезені ними молодики, які жодного відношення до села Крути не мають. Окрім того, замовники акції обмовились, що з Чернігова на підтримку провокації ще мали прибути кілька десятків молодиків («титушок» ‑ ред.) на чолі з представником «Київського патріархату» Є. Ордою.

Тож для роз’яснення того, ким саме були зірвані провокації розкольників, найкраще переглянути відео, на якому зафіксована реакція мешканців села Крути на дії Сергія Чутчека та інших провокаторів.


Перейти до панелі інструментів