У Ніжині вшанували пам’ять святителя Іоанна (Максимовича), Митрополита Тобольського, Чернігівського і Ніжинського, Чудотворця (аудіо, відео)

23 червня 2019 р., у Неділю першу після П’ятидесятниці, Всіх Святих, день пам’яті святителя Іоанна, Митрополита Тобольського, Чернігівського і Ніжинського, Чудотворця, Божественну літургію в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив Високопреосвященніший Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Його Високопреосвященству співслужили Митрополит Полтавський і Миргородський Филип, Митрополит Святогірський Арсеній, Архієпископ Конотопський і Глухівський Роман та керуючий Ніжинською єпархією Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент.

Після читання Святого Євангелія Митрополит Арсеній звернувся до ніжинської пастви зі словом проповіді.

За літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Під час богослужіння була звершена ієрейська хіротонія диякона Петра Нековаля.

Після закінчення богослужіння відбувся традиційний хресний хід зі святими іконами та ковчегом з часткою мощей святителя Іоанна вулицями міста, під час якого Архіпастирі звершили заупокійну літію біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Напередодні свята Високопреосвященніший Митрополит Святогірський Арсеній та Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звершили Всеношну в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.


Перейти до панелі інструментів