У день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеімона Високопреосвященніший Архієпископ Климент звершив Божественну літургію в м. Ніжині (відео)

9 серпня 2019 р., у день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеімона, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в Пантелеімоно-Василівській церкві м. Ніжина з нагоди храмового свята.

Напередодні свята до храму прибула Чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, іменована “Борзнянська”.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, намісник Спасо-Преображенського чоловічого монастиря Чернігівської єпархії архімандрит Никодим (Пустовгар), благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Євгеній Гузь, настоятель кафедрального Миколаївського собору м. Ніжина протоієрей Володимир Хаваліц та духовенство Ніжинської і Чернігівської єпархій.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Високопреосвященніший Архієпископ Климент звершив хіротесію читця Анатолія Писаренка в іподиякона.

Після одпусту літургії відбувся хресний хід і молебень до Пресвятої Богородиці та святого великомученика і цілителя Пантелеімона. Наприкінці богослужіння Архіпастир звернувся до богомольців зі словом повчання.

Після завершення богослужіння Високопреосвященніший Владика благословив святкову трапезу і разом парафіянами та гостями храму покуштував її.

Напередодні свята Архієпископ Климент співслужив Наміснику Святої Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу всенічне бдіння в Успенському соборі Лаври.


Перейти до панелі інструментів