Митрополит Климент вручив премію під час церемонії відкриття Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров» (відео)

7 жовтня 2019 р., з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у київському «Будинку кіно» відбулася церемонія відкриття XVІI Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров». Цього року фестиваль присвячено сім’ї та проходить під гаслом «Сім’я ‑ мала церква».

На початку урочистого заходу до присутніх з напутніми словами звернувся керівник проекту, голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді архієпископ Іона (Черепанов).

«Фестиваль зібрав людей небайдужих, які усім серцем прагнули розповісти про свою віру, про Христа», — сказав владика. Він розповів, що журі серед 200 робіт вибрало 68 картин: «я сподіваюся, що ви, глядачі, оціните наскільки ці фільми вдалися».

Далі розпочалася концертна програма.

Традиційну премію «Милосердя» вручили голова Синодального Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, директор фонду Вадима Новинського на честь Покрову Пресвятої Богородиці Дмитрій Сергієв та народний депутат Нестор Шуфрич.

Допомогу на лікування передали: Іоанні й Ользі Тонських — батькам Матвія, Вікторії Брахницькій – мамі Ксюши, Олександру і Світлані Макусі – батькам Артьома, Анатолію і Яні Михайлівським – батькам Ірини, сім’ї священника Афанасія Лейби.

Висловлюючи слова подяки благодійникам, митрополит Климент сказав: «цей кінофестиваль став ще й святом милосердя. Я хотів би вклонитися всім тим, хто відгукується на потреби нужденних і всім тим, хто зробив це свято».

Нагадаємо, перегляди конкурсних робіт будуть організовані в київському «Будинку кіно» за адресою вул. Саксаганського, 6 8 і 9 жовтня з 11.00 до 22.00, а 9 жовтня з 11.00 до 16.00. Вхід вільний.

Ознайомитися зі списком усіх фільмів-учасників кінофестивалю «Покров» та дізнатися про подробиці форуму можна на сайті pokrovkino.com.

За матеріалами офіційного сайту Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ


Перейти до панелі інструментів