У Димитріївську батьківську суботу Високопреосвященніший Митрополит Климент помолився за упокій душ усіх від віку спочилих православних християн

2 листопада 2019 р., у Димитріївську батьківську суботу, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент співслужив Наміснику Святої Успенської Києво-Печерської Лаври Високопреосвященнішому Митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

Після читання Євангелія Митрополит Павел звернувся до всіх, хто молився, зі словом проповіді, в якому розповів про історію встановлення поминання спочилих воїнів і всіх спочилих православних християн в найближчу до дня пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського суботу.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та за єдність Православної Церкви.

Після завершення літургії Митрополит Павел у співслужінні Митрополита Климента та братії Лаври звершив соборну панахиду за всіма спочилими від віку православними християнами. На завершення Намісник Лаври подякував Владиці Клименту, братії і богомольцям за молитви, і призвав на паству Боже благословення.

За матеріалами офіційного сайту Києво-Печерської Лаври


Перейти до панелі інструментів