Митрополит Климент взяв участь в міжнародній конференції «Церква Мучеників: Гоніння на віру і Церкву в ХХ столітті»

6 лютого 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Голова Учбового комітету та Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь в міжнародній конференції «Церква Мучеників: Гоніння на віру і Церкву в ХХ столітті», що пройшла у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Конференція організована спільно Київською духовною академією та Центром вивчення спадщини новомучеників і сповідників ХХ століття, рішення про створення якого прийняв Священний Синод УПЦ 3 квітня 2019 року.

Науковий форум розпочався урочистим засіданням, яке очолили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, ректор Київських духовних шкіл єпископ Білогородський Сильвестр, проректор Київської духовної академії і семінарії з науково-богословської роботи Володимир Вікторович Бурега, координатор Центру вивчення спадщини Новомучеників і Сповідників ХХ століття Сергій Вікторович Шумило.

Після звернення до учасників митрополита Антонія було зачитане Слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія організаторам, учасникам та гостям наукової конференції, а також Вітання Митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона.

На пленарному засіданні учасникам конференції було представлено декілька доповідей згідно з програмою форуму.

Після урочистої частини робота конференції тривала у трьох секціях: «Репресивна політика радянської влади щодо релігії та Церкви», «Новомученики і сповідники ХХ століття: подвиг і спадщина», «Православні ієрархи і духовенство в роки комуністичних гонінь на віру».

Докладніше: https://news.church.ua/2020/02/06/u-kijevo-pecherskij-lavri-rozpochala-robotu-mizhnarodna-konferenciya-cerkva-muchenikiv-goninnya-na-viru-i-cerkvu-v-xx-stolitti/


Перейти до панелі інструментів