Високопреосвященніший Митрополит Климент взяв участь в засіданні Священного Синоду (відео)

18 березня у резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося перше у 2020 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У засіданні, яке очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, взяв участь голова Інформаційно-просвітницького відділу та Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Священний Синод УПЦ закликав духовенство, чернецтво і мирян до підсиленої молитви та затвердив текст молитви і прохань на сугубій єктенії, що необхідно підносити за Божественними літургіями впродовж періоду коронавірусного карантину.

Також Синод благословив завершувати богослужіння молебнями з окропленням святою водою та церковним дзвоном.

Текст Звернення Священного Синоду щодо церковного життя в умовах поширення коронавірусу COVID-19 буде виголошено в неділю, 22 березня 2020 року, в усіх храмах і монастирях Української Православної Церкви.

Водночас Священний Синод закликав духовенство і вірян уважно ставитися до рішень і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України і органів державної влади щодо протиепідемічних заходів і обмежень.

Докладніше, текст молитви: https://bit.ly/33qQGeS


Перейти до панелі інструментів