Поліція – у Пасхальну ніч у храмах Ніжина порушень карантину не було

Під час наради, яка відбулася 21 квітня 2020 р. у Ніжинському міськвиконкомі, начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко доповіла, що для забезпечення охорони порядку та профілактики порушень, пов’язаних із дією на території України карантинних обмежень, у день святкування Пасхи в кожному храмі міста чергували патрулі поліції разом з волонтерами.

За інформацією поліції, настоятелями храмів м. Ніжина звершення богослужінь було організовано без суттєвих зауважень, віряни в храмах знаходились усі в захисних масках та дотримувались встановленої дистанції. Для тих, у кого не було з собою маски, її видавали самі священники. Служби транслювалися через гучномовці на улицю, освячення проходило з дотриманням соціальної відстані. Кожен з присутніх на богослужінні з відповідальністю поставився до вимог карантину, тому конфліктних ситуацій не виникало. Необхідності у складанні адміністративних протоколів за порушення умов карантину не було.

“Ми дуже вдячні тим, хто виявив свідомість і залишився святкувати Пасху вдома, і тим, хто брав участь у богослужінні та потурбувався про свою безпеку і безпеку оточуючих”, – завершила свою доповідь представниця Національної поліції України.


Перейти до панелі інструментів