Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ коментував телетрансляцію святкового богослужіння з Києво-Печерської Лаври у день свята Хрещення Русі (відео)

28 липня 2020 р., у день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, у Святому Хрещенні Василія, та з нагоди свята Хрещення Русі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді. Блаженніший Владика нагадав про початок навернення людей нашої землі до християнської віри, розповів про дивовижну зміну життя князя Володимира та закликав жити так, як жив святий після Хрещення, щоб бути корисними для своєї Батьківщини.

За богослужінням були піднесені особливі молитви про милість Божу і припинення епідемії, а також про лікарів які ведуть боротьбу за життя та здоров’я хворих на коронавірус.

Після відпусту Первосвятитель привітав паству зі святом Хрещення Русі.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Митрополит Ніжинський та Прилуцький Климент коментував телетрансляцію святкового богослужіння з Києво-Печерської Лаври.


Перейти до панелі інструментів