У день пам’яті апостола і євангеліста Іоанна Богослова Митрополит Климент звершив Божественну літургію в Миколаївському храмі с. Атюша Коропського району

9 жовтня 2020 р., у день пам’яті апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в Миколаївському храмі с. Атюша Коропського району.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, помічник благочинного Коропського округу протоієрей Володимир Мисенко, настоятель храму протоієрей Іоанн Цокало та духовенство Коропського благочиння.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

На завершення богослужіння відбувся молебень зі співом тропаря і кондака святому апостолу і євангелісту Іоанну Богослову.

Після цього Високопреосвященніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді та поздоровив настоятеля храму протоієрея Іоанна Цокала з Днем тезоіменитства та з 60-річчям від дня народження. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Митрополит Климент нагородив ювіляра орденом Святого Архістратига Божого Михаїла.

Архіпастир також привітав парафіян і гостей храму зі святом і благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів