У день свята Стрітення Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив святкове богослужіння в Прилуках (відео)

15 лютого 2021 р., у день свята Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у Стрітенському храмі м. Прилуки – подвір’ї Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець та духовенство благочиння.

На Малому вході Владика Климент з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія за заслуги перед Українською Православною Церквою нагородив клірика храму ієрея Сергія Беркута правом носіння палиці.

За літургією були піднесені сугубі молитви про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Богослужіння завершилось чином славлення перед іконою свята, після чого Архіпастир звернувся до сестер обителі та парафіян зі словом проповіді, привітав зі святом та благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів