Високопреосвященніший Митрополит Климент звершив Божественну літургію у Георгіївському храмі м. Ніжина (відео)

3 квітня 2021 р., у суботу 3-ї седмиці Великого посту, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію святителя Іоанна Златоуста в Георгіївському храмі м. Ніжина.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин, настоятель храму ієрей Олександр Гладиш та духовенство міста. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

На Малому вході Архіпастир з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив настоятеля храму ієрея Олександра Гладиша високою ієрархічною нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.

За богослужінням були піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та найшвидше одужання хворих.

Після одпусту літургії Владика Климент звершив уставну панахиду за упокій душ усіх спочилих православних християн, звернувся до пастви зі словом проповіді та благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів