За побиття вірян ніжинські радикали будуть притягнуті до кримінальної відповідальності (відео)

У зв’язку зі спробою перешкоди традиційному Хресному ходу зі святими мощами та чудотворними іконами в день пам’яті святителя Іоанна Тобольського десятки вірян підготували звернення до правоохоронних органів щодо скоєння низкою радикально налаштованих осіб кримінальних правопорушень.

Зокрема зібрано та задокументовано докази побиття вказаними кримінальними елементами священників та жінок, які брали участь у Хресному ході. Одним із радикалів було вкрадено священницький хрест священнослужителя Ніжинської єпархії, також було зламано хоругву із зображенням Спасителя.

Разом з тим, було зафіксовано, що чимало учасників радикального шабашу мали яскраво виражені ознаки психічних розладів. При появі чудотворних ікон вона стали вигукувати незрозумілі звуки. Один з них, символізуючи собою люцифера, відрубаним копитом тварини нападав на священнослужителів та священні предмети. Ще один представник цієї групи осіб, назвавшись ветераном, став власними нечистотами цілити в ікони.

І хоча це не завадило сотням ніжинців та жителів прилеглих населених пунктів звершити традиційну молитву вулицями міста, всі спроби перешкоди звершенню богослужіння і нападів на вірян будуть передані не лише вітчизняним органам правопорядку, а й міжнародним організаціям, які здійснюють моніторинг стану дотримання прав і свобод в Україні.


Перейти до панелі інструментів