У день пам’яті апостолів Петра і Павла Високопреосвященніший Митрополит Климент співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви (відео)

12 липня 2021 р., у день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу та Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент у сонмі архіпастирів співслужив Предстоятелю.

За богослужінням піднесли сугубі молитви про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Після відпусту з нагоди тезоіменитства виголосили многоліття митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу.

Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про життя і подвиг апостолів Петра і Павла. За словами Предстоятеля кожен з апостолів є для нас зразком певних чеснот: апостол Петро – ревності і твердості у вірі, апостол Павел – смирення і неймовірного працелюбства.

Напередодні свята Високопреосвященніший Митрополит Климент співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви всенічне бдіння в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.


Перейти до панелі інструментів