Високопреосвященніший Митрополит Климент освятив новий храм в с. Махнівка Борзнянського благочиння

30 жовтня 2021 р., у день пам’яті мучеників безсрібників Косми і Даміана Аравійських, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент освятив Свято-Троїцький храм в с. Махнівка Борзнянського благочиння і звершив в ньому першу Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук та духовенство єпархії.

На Малому вході за заслуги перед Святою Церквою з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Високопреосвященніший Митрополит Климент нагородив настоятеля храму протоієрея Олександра Долинського правом носіння митри.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після одпусту літургії Високопреосвященніший Митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді, поздоровив парафіян з освяченням храму та прикликав на всіх Боже благословення.


Перейти до панелі інструментів