У день свята Стрітення Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив храмове богослужіння в м. Прилуки

15 лютого 2022 р., у день свята Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у Стрітенському храмі м. Прилуки – подвір’ї Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець та духовенство благочиння.

На Малому вході Архіпастир з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія за заслуги перед Українською Православною Церквою нагородив клірика храму ієрея Сергія Беркута правом носіння хреста з прикрасами.

Після читання святого Євангелія Високопреосвященніший Митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

На сугубій єктенії піднесли особливі прохання про одужання дітей, хворих на рак, а також про припинення епідемії коронавірусу. Його Високопреосвященство виголосив молитву за хворих дітей. Також за богослужінням помолились за упокій душ загиблих та померлих учасників бойових дій на території інших держав.

Богослужіння завершилось чином чин освячення свічок, славленням перед іконою свята, після чого Владика Климент привітав настоятельку, сестер та парафіян обителі зі святом та благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів