Stop Fake Спростовано наклеп на священика, який доставляв продукти для бійців територіальної оборони (оновлено)

У соціальних мережах провокатори розповсюдили інформацію про священнослужителя з м. Носівка, який віз продукти харчування для бійців територіальної оборони. Не розібравшись, його безпідставно звинуватили у ворожих діях і навмисно стали тиражувати цей наклеп у соціальних мережах.

Насправді ж священник доставляв продукти до Свято-Троїцького храму м. Носівка, де з першого дня агресії проти України тричі на день готують гарячу трапезу для воїнів територіальної оборони.

Згодом автор неправомірно допису спростував своє твердження і навів фотоматеріали, які свідчать про допомогу носівских парафій захисникам міста та України.

Служба безпеки України повідомила, що в даний час спостерігається масовий вкид у соціальні мережі подібного фейкового спаму проти Української Православної Церкви, що має всі ознаки гібридної агресії щодо України з метою дестабілізації внутрішньої ситуації.

Просимо виявляти авторів фейковий вкидів про діяльність УПЦ і негайно повідомляли про них у правоохоронні органи з метою недопущення провокацій.


Перейти до панелі інструментів