Єпископ Феодосій очолив відспівування полеглого захисника України (відео)

9 травня 2022 року, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента вікарій єпархії єпископ Ладанський Феодосій звершив чин поховання полеглого Захисника України – військового льотчика Пасульки Романа у храмі на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, що у м. Ніжині

За чином відспівування Його Преосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 2-го Ніжинського церковного округу, настоятель храму протоієрей Миколай Марчишак та міське духовенство.

Попрощатись із загиблим воїном прийшли представники міської влади, бойові побратими, рідні та близькі покійного та сотні простих ніжинців.

Після завершення чину похорону тіло воїна було пронесено хресною ходою до міського кладовища неподалік храму, де єпископ Феодосій звершив поховання та звернувся зі словом духовної настанови до присутніх.

Захисник України, уродженець Ніжина Пасулька Роман загинув на 23-му році життя 24 лютого 2022 року, виконуючи бойове завдання у повітрі.


Перейти до панелі інструментів