Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій очолив традиційний молебень з акафістом покровителю Ніжина – святителю Миколаю Чудотворцю

16 червня 2022 року, в четвер Першого тижня після П’ятидесятниці, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій звершив традиційний акафісний спів святителю Миколаю Чудотворцю у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.

Його Преосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин та духовенство Ніжина.

За богослужінням лунала посилена молитва про припинення війни в Україні, про українських військових, а також про жителів м. Ніжина та всієї нашої держави.

На завершення чинопослідування архіпастир звернувся до богомольців зі словами проповіді та благословив усіх.

(Традиційний молебень з каноном та акафістом до покровителя м. Ніжина святителя Миколая Чудотворця звершується у Миколаївському кафедральному соборі щочетверга о 8:00.

Під час богослужіння архіпастирі, священники та миряни моляться перед особливою рідкісною іконою святителя Миколая. Вона була привезена митрополитом Климентом до Ніжина з м. Вифлеєма та зображає реальну історію про те, що у 2006 році, під час Лівансько-Ізраїльської війни люди побачили як святитель зупиняв ворожі ракети, цим самим захищаючи поселення від знищення.

І сьогодні під час акафисного співу духовенство просить святителя про захист нашого міста та всієї України від військової загрози).

 


Перейти до панелі інструментів