Єпископ Ладанський Феодосій та духовенство Ніжинської єпархії звершили заупокійні богослужіння у 5-ту річницю упокоєння митрополита Іринея (Семка +2017)

23 вересня 2022 року, у 5-ту річницю з дня упокоєння митрополита Іринея (Семка), з благословення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія, вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій очолив заупокійну Божественну літургію в головному храмі Покровського Красногірського жіночого монастиря Черкаської єпархії, на місці поховання митрополита Іринея.

Владиці співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинні та духовенство Ніжинської єпархії, а також клірики монастиря.

За богослужінням у храмі молилась настоятелька обителі ігуменія Арсенія, сестри та паломники монастиря.

Після завершення служби єпископ Ладанський Феодосій очолив служіння соборної панахиди у храмі та заупокійної літії на могилі спочилого архієрея за вівтарем соборного храму.

Владика також звернувся зі словом до богомольців та передав благословіння Високопреосвященнішого митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента духовенству та духовним чадам спочилого архіпастиря, котрі прибули на богослужіння.

Вічна та блаженна пам’ять приснопам’ятному митрополиту Іринею!


Перейти до панелі інструментів