Єпископ Феодосій очолив чин погребіння ніжинця Івана Касьянова, який загинув у авіакатастрофі в Броварах

21 січня 2023 р. з благословення Високопреосвященнішого митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій очолив чин поховання працівника Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС – бортового механіка Івана Касьянова, який загинув при виконанні службових обов’язків в авіакатастрофі в Броварах.

Богослужіння відбулося у храмі в ім’я святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії м. Ніжина.

Його Преосвященству співслужили священники м. Ніжина.

Після завершення чину відспівування владика Феодосій очолив хресний хід до місцевого кладовища, де тіло загиблого рятувальника було віддано землі.

Іван Володимирович Касьянов народився 14 вересня 1993 р. у Ніжині. З 2000 р навчався в Ніжинській гімназії № 16. Закінчив Державний університет інфраструктури та технологій. У 2016 р. почав працювати в ДСНС. У 2017 р. служив у збройних силах України. Після служби повернувся на роботу до ДСНС. З 2019 р. працював автомеханіком на вертольоті Н225. З 2020 р. став бортовим механіком.

Вічна пам’ять!

 

Нагадуємо, що 18 січня зранку у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка впав гвинтокрил. За останніми даними загинули 14 людей, серед яких члени екіпажу Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС – командир повітряного судна Олександр Василенко, пілот Костянтин Коваленко та бортовий механік Іван Касьянов, керівництво МВС та одна дитина. Отримали поранення 25 людей, з них – 11 дітей.

Керуючий Ніжинською єпархією Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент висловив співчуття у зв’язку із загибеллю співробітників Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС України в авіакатастрофі у Броварах.

З благословення Його Високопреосвященства у храмах Ніжинської єпархії були піднесені молитви за упокій душ загиблих в результаті страшної катастрофи.

 


Перейти до панелі інструментів