Митрополит Климент та єпископ Феодосій очолили Божественну літургію у храмі Різдва Іоанна Хрестителя м. Прилуки

20 січня 2024 року, у післясвято Богоявлення та день собору Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив святкову Божественну літургію у храмі на честь Різдва святого Іоанна Предтечі, що у м. Прилуки.

Правлячому архієрею співслужили вікарій Ніжинської єпархії та настоятель храму єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького церковного округу протоієрей Миколай Котеленець, благочинний 2-го Прилуцького церковного округу протоієрей Олександр Котеленець, духовенство храму та району.

Перед початком святкового богослужіння до храму було принесено ікону свята Різдва Іоанна Хрестителя, яку митрополит Климент передав для постійного зберігання у цьому храмі.

За Літургією митрополит Климент звернувся до парафіян храму з проповіддю.

Було піднесено молитви про настання миру в Україні та про благословення Боже для захисників України.

Наприкінці богослужіння архіпастирі очолили молебень перед образом святого Іоанна Хрестителя. Була прочитана молитва до святого.

Насамкінець митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент привітав настоятеля храму єпископа Феодосія та парафіян із престольним святом та подякував усім за спільну молитву.


Перейти до панелі інструментів