У день пам’яті рівноапостольної Ніни митрополит Климент очолив Літургію в академічному храмі КДАіС

27 січня 2024 року, у день віддання свята Богоявлення та день пам’яті рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в академічному храмі на честь преподобного Іоанна Дамаскіна у столичному Свято-Покровському чоловічому монастирі.

Голові Учбового комітету співслужили ректор Київської духовної академії та семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи, вікарій Бориспільської єпархії єпископ Згурівський Амвросій, духовенство Ніжинської єпархії та викладачі КДАіС.

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. 

Також були піднесені заупокійні молитви за приснопам’ятну Ніну – маму Керуючого Ніжинською єпархією, та за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни мирних жителів та усіх спочилих православних християн.

Після закінчення Літургії був звершений чин славлення. Митрополит Климент звернуся до присутніх зі словами архіпастирських настанов, привітав владику ректора, професорсько-викладацьку корпорацію, студентів і вихованців КДАіС, а також парафіян Академічного храму зі святом та закликав на усіх Боже благословення.


Перейти до панелі інструментів