У Липовому Розі вшанували святиню з Афону – чудотворну ікону Богородиці “Втамуй мої печалі”

У день свята на честь ікони Пресвятої Богородиці “Втамуй мої печалі”, 7 лютого 2024 року, керуючий Ніжинською єпархією митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив Божественну літургію у храмовому приділі на честь великомучениці Параскеви П’ятниці, що у Свято-Георгіївському храмі села Липів Ріг Ніжинського району.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний 2-го Ніжинського церковного округу протоієрей Миколай Марчишак, настоятель храму протоієрей Ростислав Іванов, духовенство району.

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

За Літургією священство та віряни у молитвах просили Господа про милість для України, її мужніх захисників та благочестивого народу.

Під час богослужіння, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за старанні труди на благо Святої Церкви, настоятеля храму священника Ростислава Іванова було возведено у сан протоієрея.

Після завершення Літургії священнослужителі на чолі з архіпастирями звершили соборний молебень перед шанованим списком чудотворної ікони Божої Матері “Утамуй мої печалі”, після чого владика звернувся до богомольців зі словами настанови, привітав настоятеля та парафіян храму зі святом та благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів