У Ніжині відбулась зустріч Всеукраїнського хресного ходу

29 лютого 2024 року, увечері, до Ніжина прибув Всеукраїнський хресний хід, який, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, проводиться задля духовної підтримки українського народу та зміцнення віри під час випробувань сьогодення. 

Святкову зустріч у Благовіщенському чоловічому монастирі, з благословення керуючого єпархією, очолив вікарій Ніжинської єпархії та намісник єпископ Ладанський Феодосій.

Того ж дня за вечірнім богослужінням у Петропавлівському храмі обителі усі охочі мали змогу помолитись перед святинями хресного ходу.

1 березня у монастирі було завершено святкову Божественну літургію, яку очолив намісник обителі єпископ Феодосій.

Його Преосвященству співслужили військові капелани УПЦ та духовенство Ніжинської єпархії.

Сотні вірян підносили свої молитви перед святинями хресного ходу про настання миру в Україні. Духовенство попросило у Бога благословення для захисників України та допомоги постраждалим від війни.

У рамках Всеукраїнського хресного ходу до нашої єпархії прибули наступні святині: Ікона Покрови Пресвятої Богородиці з часткою Її Омофору, ковчег з мощами рівноапостольного князя Володимира, мученика Віктора та праведного Петра Калнишевського.


Перейти до панелі інструментів