Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив святкове богослужіння у Покровському жіночому монастирі столиці

Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив святкове богослужіння у Покровському жіночому монастирі столиці

9 травня 2024 року, в четвер Світлої седмиці та день пам’яті преподобної Анастасії Київської, у Покровському жіночому монастирі м. Києва було звершено святкову Божественну літургію, яку з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Васильківський Іоасаф, ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон та єпископ Бишівський Кирил, духовенство монастиря та гості у священному сані. 

За богослужінням молились насельниці монастиря на чолі з настоятелькою ігуменею Калісфенією, сотні київлян та паломників.

Богослужбові піснеспіви виконував хор сестер Покровського монастиря.

Зі словами проповіді до присутніх звернувся архієпископ Сильвестр.

Під час Божественної літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

На завершення богослужіння був звершений святковий Хресний хід навколо соборного храму та прочитана молитва до святої.

Високопреосвященніший митрополит Климент привітав настоятельку, сестер та парафіян обителі із Великоднем та днем пам’яті преподобної Анастасії Київської.


Перейти до панелі інструментів